Vandreturen går ikke sig selv

Lange vandreture

Planlæg en længere vandretur. Vejle er destination for flere af de populære ture, fx Grejsdalstien på 16 km, Bindeballestien på 36 km, Kyst til Kyst-stien på 130 km og Hærvejen på op til 500 km.

Læs mere

Brug kortene til at undersøge mulighederne

Interaktivt vandrekort

Se det interaktive vandrekort, og bliv inspireret til din næste tur.

Hent kort her

VisitVejle

På VisitVejle.dk finder du en liste over vandrefoldere, som kan hjælpe dig godt på vej, fx:

  • Vejle by og fjord
  • Vejle Ådal
  • Grejsdalen og Fårup Sø

Se mere her

Ud i naturen

Se kort over udelivet i Vejle, bl.a.:

  • Guide til 22 smukke og spændende steder
  • Smukke udsigter i Vejle
  • Download havnequizzen – bliv klogere på fjordens dyr

Se mere her

Oplev smukke vandreruter i Vejle

Tag til Vejle, oplev de skønneste vandreruter og få en ægte naturoplevelse. Om du holder af at vandre, eller om du mest er til mindre gåture, så er her noget for dig.
Med de fastlagte vandreruter i Vejle kan du selv bestemme, om du vil tage en kort eller en lang tur rundt i skoven, langs kysten eller langs Hærvejen.

Det er skønt at gå ture og vandre på vandrestier. Ved at følge fastlagte vandreruter i Vejle er du sikker på, at hele ruten er gangbar og fremkommelig. Du slipper dermed for bekymringer om, om du overhovedet kan komme frem ad den vej, du gerne vil følge. Om der pludselig er for meget buskads eller højt græs, så du må vende om. For kendetegnet ved alle vandreruter i Vejle er, at de bliver passet af naturkyndige.

Mærk magien ved vandreruter

Når du går ad vandreruter i Vejle får du serveret en del af Vejles smukke natur på første hånd. Du kan være heldig at se eller høre vilde dyr – firbenede pattedyr såvel som alskens fugle. Hvad enten du vælger at gå alene eller sammen med din partner, familie, en god ven eller kollega så kombiner evt. din vandrerute med et hotelophold på Vejle Center Hotel og få hele pakken af ren forkælelse.

Tag din cykel med langs de mange vandreruter

Foruden at gå af sted på en vandreture vejle, er det også muligt at hoppe på cyklen og drøne derudaf. Det gælder generelt for vandreruter Jylland. Husk dog at tjekke skiltningen ved hver sti. Cykelsporten er populær blandt mange – ikke kun i Danmark, og det af en god grund.

Slip tankerne fri på din vandretur og lad en vandrerute åbne dine øjne for naturen

At være af sted på gåture må siges at være en meget nem motionsform. Du behøver nemlig ikke andet end tøj, der passer til vejret og nogle gode gå sko. Det behøver ikke være det dyreste par vandrestøvler fra friluftsbutikken. De er til gengæld at foretrække, hvis ruten er meget lang, bakket og med forskelligt underlag.

 

Få mere inspiration